Presentació del llibre “Ping-pong gràfico-poètic a 21”

Posted on 19/07/2016

0
CANTONIGRÒS

Porxada de les Antigues Escoles

Divendres, 22 de juliol de 2016 a les 17 h

Presentació, música i performance
Ping-pong gràfico-poètic a 21 és un intercanvi d’idees a través de una intensa correspondència electrònica entre Vic i Xangai durant 3 mesos; és un exercici de re-interpretació mútua entre dos artistes que vol fer manifest el sentit de cada poema o dibuix, sentit que resideix en la connexió invisible entre ments, més enllà d’allò que veien en pantalla, i que ara veiem sobre paper fet a mà.
Lluís Carbonell Aguilar (1968) Bellesguard. Artista i lliure pensador, comunicador, pintor, rapsode, il·lustrador, escultor de pedra i forja i d’art efímer amb gel. Dibuixant en directe de músics, bodes i banquets amb el pseudònim Fly on the Wall. Exposa des de l’any 1988 en diverses disciplines. La diversitat li dóna un equilibri, el seu punt més creatiu del dia a dia és el traç espontani amb uns tocs de color amb cafè.
Estel Vilar Bofill (1983) Vic-Cantonigròs Artista i traductora del xinès. Treballa amb paraules, el moviment i la veu. Resident entre Xangai i Catalunya des del 2006, impulsa i s’involucra en colaboracions artístiques multidisciplinàries a través de plataformes com el col·lectiu co-creatiu Illumin8tors i el projecte Qi Dance. S’inspira especialment en el pensament xinès antic, i el treball energètic i cos-ment dels darrers 4 anys d’estudi a l’Institut de Recerca en Qigong de Xangai (Escola Qidao), i es nodreix de la sopa multicultural de la megalòpoli, tot procurant construir ponts de sentit entre visions del món aparentment irreconcilables.
Els llibres de Tapís estan realitzats amb paper reciclat de forma totalment artesanal. Els i les joves que participen en aquest projecte han realitzat totes i cadascuna de les tasques, des de l’elaboració de cada full de paper, fins a la distribució dels llibres venuts, passant per la producció i folrat de les tapes, l’enquadernació i la impressió.
La venda dels llibres es dedica de forma íntegra a cobrir una part important d’una petita beca salari que les noies i els nois perceben durant el seu procés formatiu que inclou l’adquisició d’hàbits laborals, la formació bàsica, la formació en habilitats socials i l’orientació laboral.
Associació Tapís

Adoberies, 9 – 08500 Vic

http://www.tapis.cat

http://www.tapis.cat/els-llibres-de-tapis/
Amb la col·laboració de:

Associació Tapís

Cáritas

Ajuntament de Vic

Ajuntament de Manlleu

Ajuntament de l’Esquirol

Consell Comarcal d’Osona

Associació de Veïns de Cantonigròs

Anuncis